Dirigenter & sangere 🎤

Dirigenterne

Sangerne

Bestyrelsen

Tidligere dirigenter for Syng Selected

Mange sangere og dirigenter har efterhånden været en del af Syng Selected, og her ses alle tidligere medlemmer af koret. På dirigentsiden arbejder vi i Syng Selected med et fast rotationsprincip, hvilket betyder, at vi skifter dirigent hvert andet år. Det er for at sikre en frisk indgangsvinkel og en konstant udvikling i koret.

Thue Thesbjerg er uddannet fra Musikvidenskabeligt Institut i 2001 og arbejder til dagligt som lektor på Aarhus Katedralskole.


Siden 2007 har han haft stor andel i SYNG's arbejde med at udbrede korsang blandt unge mennesker. Det var ifm. dette arbejde at han var med til at opstarte SYNG's Rytmiske Elitekor, som sidenhen blev omdøbt til Syng Selected, og som han var dirigent for fra 2014-2016. I dag følger Thue koret på sidelinjen som konsulent for SYNG.


Line Groth Riis er uddannet i Rytmisk Korledelse fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2012. Til dagligt underviser hun bl.a. på konservatoriet i Aalborg, arbejder fuld tid som sanger, arrangør, underviser, dirigent og synger med i den prisvindende vokalgruppe, POSTYR.


Fra 2016-2018 styrede hun dirigentstokken i Syng Selected:


"I mit arbejde med Syng Selected var fokus dels på at udvide repertoiret og højne niveauet hele vejen rundt.

Koret var stadig nyt - og det var nu, det skulle konsolideres som et kor på allerhøjeste niveau. Vi arbejdede både individuelt og i stemmegrupperne med sangteknik og blend - og gik efter at få en egal lyd, samtidig med at vi ville have mange forskellige klangfarver på paletten. Derudover arbejdede vi med groove - at kunne holde et stabilt tempo og i fællesskab mærke de rytmiske underdelinger i musikken. Vi havde også fokus på pitch og på, at sangerne tilegnede sig de nødvendige redskaber, så de selv kunne medvirke til en god intonation. Endelig var et vigtigt fokusområde i fællesskab at finde et indlevet udtryk og skabe en stærk performance til vores koncerter.


Det var vildt at opleve, hvor meget koret voksede i løbet af de 2½ år! Jeg kunne ikke have været mere stolt af dem, da vi sluttede af med et brag af en turné til Israel! Sideløbende med den musikalske udvikling var det bare et kor med et enormt stærkt sammenhold - noget, vi også i fællesskab prioriterede højt!"


Du kan læse mere om Line på hendes hjemmeside: www.linegroth.dk 

Tine Fris-Ronsfeld er kendt i det danske og internationale sang- og kormiljø for hendes arbejde som sanger, komponist og kor-arrangør i de prisvindende vokalensembler Postyr og Vocal Line. Tine har turnéret i Europa, Asien, USA og Sydamerika og optrådt med kunstnere som Bobby McFerrin, Rolling Stones, Tina Dickow, Mads Langer, Rasmus Walther, Hush, TV2, Julie Maria, DJ Static og The Real Group. Derudover er Tine dirigent for vokalensemblet "LYT", medforfatter til bogen "Icebreakers - En Legende Tilgang til Gruppedynamik", stifter af en talentskole for musikalske unge på Djursland, og projektleder og næstformand for Aarhus Vocal Festival.


Tine Fris er uddannet sanger og sangunderviser fra Det Jyske Musikkonservatorium og har mere end 15 års undervisningserfaring med sangere, kor og vokalgrupper på alle niveauer inden for emnerne sangteknik, performance og gruppedynamik. Tine Fris-Ronsfeld er netop blevet optaget i solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor hun frem til 2020 skal fordybe sig i rytmisk korledelse og -direktion på højeste niveau.


Fra 2018-2020 var Tine dirigent for Syng Selected sammen med sin mand, Christian Fris-Ronsfeld.


Du kan læse mere om Tine på hendes hjemmeside: www.tinefris-ronsfeld.com


Christian er kandidatuddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i rytmisk korledelse, rytmisk sang og hørelære, og er uddannet gymnasielærer i musik fra University of Music i Freiburg/Tyskland.


Christian Fris-Ronsfeld er kunstnerisk leder af Mariagerfjord Korskole, som med 17 kor er for alle aldersgrupper og niveauer og et af de førende rytmiske korskoler i Europa. Herunder er Christian dirigent for de rytmiske elitekor Mariagerfjord Pigekor, Juniorkor, Drengekor og Juniordrengekor.


Christian er en efterspurt dirigent og workshopleder på korfestivaller og andre korbegivenheder i Europa og USA. Hans korarrangementer bliver sunget af grupper i forskellige europæiske lande og nogle er udgivet under Schott og Helbling forlagene. Han er bestyrelsesmedlem i Aarhus Vocal Festival (AAVF), et af de største og mest anerkendte festivaller for rytmisk vokalmusik i verden.


Fra 2018-2020 var Christian dirigent for Syng Selected sammen med sin hustru, Tine Fris-Ronsfeld.


- Under Tine og Christian har den enkelte sanger haft mulighed for at udvikle sig gennem masterclasses, trivselssamtaler og input til sang-teoretiske værktøjer.

- De har haft fokus på at definere korets værdier, samt udviklingen af korets identitet. Hvor skal vi optræde, og hvorfor skal vi optræde? Og hvordan får vi det bedst kommunikeret til vores publikum? Derigennem har performance og troværdighed ligget højt på dagsordenen. Ved arbejdet med simpel koreografi og bevægelse på scenen har vi fået en forståelse for, hvilken effekt det hele udtryk kan have, og hvorfor det netop er så vigtigt. 


- I bestyrelsen har Tine og Christian haft fokus på at udvikle foreningen vha. konkrete værktøjer til bestyrelsesarbejdet. Bl.a. i højere grad at skemasætte opgaver, samt at konkretisere en mere gennemskuelig arbejds- og rollefordeling i samarbejde med resten af bestyrelsen. 


Du kan læse mere om Christian og Mariagerfjord Korskole på: www.mariagerfjordkorskole.dk/

Tidligere sangere i Syng Selected

Kontakt

Har du en idé til, hvor vores næste koncert skal være? Eller har du spørgsmål om koret, dirigenter, arrangementer, koncerter, foreningen Syng eller andet, så kontakt os på:


kontakt@syngselected.dk

Find os på de sociale medier.
Klik på ét af ikonerne herunder!